Smart Molndator - En alldeles egen Windowsbaserad molndator med förinstallerade ekonomiprogram. Du står för skärm och internet medan vi står för en outsourcad modern dator, trygghet, service och programvaror.

mdscreenmdscreenplus

Vad är en molndator?

Alla talar så varmt om eEkonomi nu för tiden vilket är ett system med sk webbaserade program som inriktar sig på bokföring mm. Vi har istället tagit steget fullt ut med en teknik som kallas för Cloud Computing, eller datormoln. Den beskrivs som ett paradigmskifte inom IT. Tillsammans med serverföretaget City Cloud kan vi erbjuda våra kunder en privat molndator där samtliga ekonomiprogram är förinstallerade. Vi är således först ut i Skandinavien med en ekonomianpassad molndator där du nu både arbetar och sparar i samma enhet. Fullt jämförbart med vad du gör idag fast datorlådan inte finns vid sidan om dig längre. Snacka om att riva alla gränser och att framtiden är här redan nu!
Molndatorn är således en Windowsbaserad (OS Win. 2012) med  DoFree´s desktop förinstallerad som i sig då innehåller våra olika ekonomiprogram. Bas eller plusversionerna beroende på vilken dator du väljer. Du loggar in precis som vanligt med ditt användarlösenord och ditt skrivbord öppnas med dina programikoner. OBS, Jämför aldrig en molndator med sk. webbaserade programtjänster inom ekonomi, sk. e-tjänster. Med vår lösning arbetar du i en självständig och snabb ekonomianpassad dator. Denna datorn ersätter din gamla dator.
Din molndator är dessutom utrustad med den senaste teknologin vad gäller snabba processorer, hårddiskar och har regelbunden backup av dina arbetsfiler. Du når dessutom din dator oavsett tiden på dygnet eller var du fysiskt befinner dig. Du har dessutom datoraccess via din mobil och surfplatta.

I molndatorn

– möts du av vårt specialdesignade skrivbord, DoFree Desktop som vi satt på autostart.

Hyra en molndator?

Ja tack!

Vad kan jag göra i en molndator?

Du kan göra det mesta som du kan göra med din egen lokala dator, arbeta, skicka e-post, surfa m.m.
Skillnaden är att du nu alltid når din dator via en internetuppkoppling oavsett var du befinner dig. Det är dessutom din molndators prestanda (processor och RAM ) som gäller och inte den arbetsstation du använder för att koppla upp dig med. Kort sagt kan man säga att du skaffar dig en helt ny dator med högsta kapacitet men behåller din gamla dataskärm.
Din nya dator i molnet är optimerad och laddad med våra programvaror som du når via vårt designade skrivbord. Du når också en del andra viktiga web-program som E-post, Office mfl. via vår desktopmeny. Du når även din molndator  via din surfplatta och din smartphone.

Fördelar som tilltalar de flesta!

 • - Åtkomst oavsett var du befinner dig och där internet finns.
 • - Datorn ligger i en svensk serverhall med svenska säkerhetsnormer och lagstiftning.
 • - Du hyr din personliga molndator per månad eller kvartal utan förlängd bindningstid.
 • - Inga USB minnen behövs längre då du når din dator och filer överallt.
 • - Aldrig avstängd.
 • - Alltid en tekniker på plats som får datorn att fungera.
 • - Laddad med DoFree bas eller plusprogram för ditt administrations-, och bokföringsarbete.
 • - DoFree deskop med bas eller plusprogram för din stationära dator ingår också. Oslagbart!
 • - Program för e-post, kontorsuppgifter mm.installerade.
 • - Automatisk backup varje dygn.
 • - En dator som ingen tjuv kan bära med sig.
 • - Kan uppgraderas om du så önskar.
 • - Säkerhetsskyddad genom dubbla internet-, och nätanslutningar.
 • - Känns som en helt ny dator direkt från butiken.